Ezagutu Donostia mokadu batean: auzo bat, pintxo bat
- Jan ta edan
- 2022 Urr 10
Ez dago gure hiri ederra janariaren bidez ezagutzea baino modu hoberik; hau da, txoko bakoitzaren eta bertako kale eta auzoek eskain diezaguketen guztiaren zaporea hartuta eta dastatuta.
Horregatik guztiagatik, gaur hirian zeharreko ibilbide gastronomiko laburra aurkeztu nahi dizuegu, auzo jendetsuenak bisitatuz pintxo onenak ezagut ditzazun:
- Alde Zaharra: “Bar Txepetxa” taberna (Arrandegi kalea, 5). Bertako espezialitatea antxoa da eta honako hau gure pintxo gogokoena: antxoa txangurru, foie eta sagar-konpota kremarekin.
- Gros: “Gure Txoko” (Usandizaga kalea, 5). Eska ezazu crab bao pintxoa; zapore harrigarriak dituen karramarro kurruskaria da.
- Hirigunea: “Narru” (Zubieta kalea, 56). Asko gustatzen zaizkigu bertako arroza txirlekin eta Kontxa badiara dituen bistak.
- Antigua: “Drinka” (Matia kalea, 50). Derrigor dastatu beharrekoak dira bertako arroz beltza txibiarekin eta tuna burgerra.
Ibilbidea gustatu bazaizu, proposamen eta gomendio gehiago topatuko duzu “Donosti Foodies” gida berrian. @donostifoodies eta www.donostifoodies.com