Repsol gidako Eguzkiak Donostian

Donostian Repsol Eguzkidun 14 jatetxe dituzu zure zain, 23 Repsol Eguzki guztira. Jatetxe horietako bik, Akelarrek eta Arzakek, sari nagusia eskuratu dute, hiruna Repsol Eguzki, eta Kofradia jatetxeak, berriz, Eguzki Jasangarria, kudeaketa energetikoarekin eta bertakoa sustatzearekin duen konpromisoagatik.

Ezagutzen al duzu hainbeste Repsol Eguzkik argiztatutako beste hiririk? Bi urtez jarraian, Donostian egin da Repsol Eguzkien gala eta ikurra eskuratu duten jatetxeei saria eman zaie. Hirian bertan, Repsol Eguzkia jaso duten 14 jatetxe daude, horietako batek, Kofradia jatetxeak hain zuzen ere, Eguzki Jasangarriarena.

Donostian, gastronomia munduko jatetxerik onenetarikoak daude, izan ere, Michelin Izar entzutetsuez gain, Repsol Eguzkiekin ere sarituak izan diren hainbat eta hainbat jatetxe topa baititzakegu, besteak beste, Akelarre, Arzak, Kokotxa, Mirador de Ulía, Amelia by Paulo Airaudo edota Eme Be Garrote.

 

3 Repsol Eguzki

Akelarre Jatetxea

Pedro Subijana gure sukaldaritzako ikono garrantzitsuenetakoa da, Kantauri itsasoaren bere talaiatik Euskal Sukaldaritza Berriaren sustatzaile nekaeziena, Euskal autore sukaldaritza modernoa du lanaren ardatz.

pedro-subijanaPedro Subijana

 

Arzak Jatetxea

Euskal Sukaldaritzaren tenpluetako bat, etengabe eraberritzen ari dena, Ikerkuntzan oinarritutako nortasun propioko sukaldaritza garaikideko bere plater irudimentsuek beti liluratzen gaituzte. Honen guztiaren gidari Juan Mari Arzak eta bere alaba Elena dira, eta ondoan duten lantalde paregabearen laguntzari esker, Arzakeko otorduak esperientzia gastronomiko paregabeak izan ohi dira.

Arzak Arzak Jatetxea

 

2 Repsol Eguzki

Amelia Jatetxea by Paulo Airaudo

Paulo Airaudo sukaldariaren Amelia jatetxea Kontxako badiaren aurrean dago, Villa Favorita hotelean hain zuzen. Jatetxe intimoa da, eta bertan, sasoiko produktuekin eta sukaldaritzako teknika aurreratuenekin prestatutako menu sofistikatua aurkituko duzu.

soles restauranteamelia 2Amelia by Paulo Airaudo

 

Casa Urola Jatetxea

1956an Donostiako Parte Zaharrean sortua. Pablo Loureirok inork ez bezala mimatzen eta prestatzen du sasoiko produktua, sukaldaritza tradizionalean oinarri duten zapore handiko platerak sortuz, bai barrarako baita jatetxerako ere. Parrilla da jatetxearen nortasunaren ikur.

Casa Urola

 

Bodega Katxiña - Orio

Mariskoa, arraina eta behi txuletak, txingarretan prestatuak mimo handiz Iñaki Zendoiaren eskutik. Orioko arrantza-herriko bailara baten bi hegaletan zabalduta, jatetxea eta familiako mahastiak daude; bertako mahats mordoekin ekoitzia da Katxiña txakolina.

Bodega KatxiñaBodega Katxiña

 

Rekondo Jatetxea

Igeldo mendiaren azpian dagoen Rekondo jatetxean produktu tradizionalaren aldeko apustua egiten dute, sukaldaritza onaren gakoa. Gainera, Wine Spectator ardo-aldizkariak eta Frantziako La Vine Review aldizkariak munduko upategi onenen artean aintzatetsitako upategi entzutetsua dute.

soles restaurante rekondoRekondo jatetxea

 

1 Repsol Eguzki

Astelena 1997

Ganbara

Espacio Oteiza - Akelarre

soles espacio oteiza akelarre

X